Fundaţiile au fost finalizate, construcţiile încep să se înalţe. La jumătate de an de la deschiderea şantierului de la campusul şcolar Partenie Cosma, firma Selina a realizat 20% din lucrări.

"Proiectul campusului a fost făcut în 2007. Este un tipizat după care s-a construit în mai multe localităţi din ţară. Oradea este singurul oraş unde se construiesc două campusuri în cadrul aceluiaşi proiect. Prima şcoală a fost finalizată şi dată în funcţiune, iar la cea de-a doua se lucrează acum", a declarat viceprimarul Huszar Istvan, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la faţa locului.

Potrivit viceprimarului, deşi realizate doar în proporţie de 20%, lucrările sunt în grafic astfel încât să poată fi terminate până la sfârşitul anului. "Executantul a avut la început o lipsă de personal, dar pe parcurs s-a mobilizat şi a adus mai mulţi muncitori în şantier conştient că dacă nu termină la timp nu îşi primeşte banii. La cum arată lucrurile acum proiectul nu este întârziat şi poate fi terminat până la 31 decembrie", a spus, optimist, viceprimarul.

O sută de muncitori

Astfel, Selina a executat fundaţia şi lucrează la structura de rezistenţă şi zidăria de la parterul şcolii, a finalizat structura de rezistenţă şi construieşte şarpanta atelierelor şi a terminat structura de rezistenţă de la subsolul şi parterul sălii de sport. Constructorul a mai turnat fundaţiile de la cantină, căminul pentru elevi şi blocul de garsoniere pentru profesori.

"Deocamdată lucrăm cu 100 de muncitori, dar în momentul în care se va trece la execuţia finisajelor numărul lor va urca undeva la 150 pentru a putea ataca mai multe faze în paralel", a spus şeful de şantier Alexandru Bucur.

Până în prezent constructorul a depus două cereri de plată şi a încasat de la beneficiar 2,9 milioane lei. Investiţia, în valoare totală de 46,3 milioane lei cu TVA, din care 36,3 milioane lei finanţare nerambursabilă.

Un campus nou-nouţ

Proiectul vizează realizarea unui campus şcolar pentru Colegiul Economic Partenie Cosma şi Grupul Şcolar "Vasile Voiculescu". Prima şcoală a fost finalizată şi dată în funcţiune.

În prezent se lucrează la cea de-a doua jumătate a campusului. Acesta va cuprinde o şcoală pe două nivele cu 24 de săli de clasă, 7 laboratoare, bibliotecă şi alte facilităţi, un cămin pentru elevi cu trei etaje şi 300 de locuri, o cantină cu club pentru elevi, o clădire cu un etaj cu 15 garsoniere pentru profesori, patru ateliere, o sală de sport cu vestiare şi 300 de locuri pe scaune pentru public, un punct de control acces şi altele.