Săpăturile la pasajul subteran din Bulevardul Magheru din Oradea au fost finalizate sâmbătă după-amiază.

De acum doar construiesc...

Începând de săptămâna viitoare, construcţia pasajului subteran va intra în linie dreaptă. "Constructorii au spart partea superioară a canalului Pârâului Paris, ale cărui dimensiuni vor fi reduse cu 40% pentru ca maşinile să poată intra în gabaritul pasajului, iar săptămâna viitoare vor trece la turnarea radierului şi a pereţilor pe porţiunea dinspre Parcul Traian", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Tunelul care varsă apă în Crișul Repede avea o înălțime de 3 metri și se intersecta cu calea de rulare pe care mașinile vor trece prin pasaj.

Tot începând de luni, constructorii vor înlocui o reţea de termoficare mai veche, situată pe amplasamentul viitoarei benzi de ocolire a pasajului, pe sensul de mers dinspre Bulevardul Magheru spre Aleea Ştrandului, pentru a evita pe viitor intervenţiile în carosabil.

"Potrivit constructorului, în perioada 15 - 20 iunie vor fi montate deja toate grinzile deasupra tunelului, urmând ca acestea să se supra-betoneze, iar undeva la sfârşitul lunii pasajul să poată fi dat în folosinţă", a spus viceprimarul.

Lucrările de amenajare a pasajului subteran din Bulevardul Magheru şi de lărgire a carosabilului pasajului sunt realizate din fonduri europene, de o asociere de firme reprezentată de Freyrom SA, pentru suma de 14,5 milioane lei.

Termenul de predare a lucrării este luna septembrie 2020. Constructorii speră să finalizeze construcţia pasajului în luna iunie.