Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat miercuri că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a doi orădeni, soţ şi soţie, ambii de 39 de ani, pentru înşelăciune şi uz de fals.

"Cei doi sunt acuzaţi că, în cursul anului 2007, au indus în eroare reprezentanţii unei unităţi bancare de la care au contractat un credit imobiliar în valoare de 500.000 Euro, prin metode frauduloase", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit Alinei Dinu, pentru creditul obţinut, cei doi soţi au garantat cu un teren care, conform planului de încadrare în zonă, era poziţionat cu acces direct la şosea, deşi, în realitate, acesta era situat pe un alt amplasament, cu alte coordonate.

"În baza documentelor, terenul a fost evaluat iniţial peste valoarea creditului solicitat, în timp ce valoarea sa reală era mult sub 500.000 Euro. După obţinerea creditului, cei doi suspecţi nu au mai achitat ratele lunare aferente", a arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Prejudiciul total provocat, în valoare de 500.000 Euro, a fost recuperat integral.