Un tânăr de 25 de ani din Nădlac, judeţul Arad, altul de 18 ani din Făget, judeţul Sălaj şi un băiat de 18 ani din localitatea bihoreană Şerani au fost prinşi în flagrant în noaptea de duminică spre luni în timp ce furau benzină dintr-un autoturism parcat pe raza localităţii Aleşd. "La apariţia echipajelor de poliţie, doi dintre suspecţi au fugit de la faţa locului, abandonând autoturismul cu care se deplasau", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au descoperit că cei trei tineri sunt autorii altor cinci furturi din autoturisme, fapte comise în cursul lunii aprilie pe raza localităţii Aleşd.

"Aceştia alegeau autoturisme mai vechi, din care furau ce găseau la îndemână: truse de scule, benzină, radio casetofoane auto, baterii auto, instinctoare, maşini de găurit portabile, maşini electrice de tăiat", declară Alina Dinu.

Tot din cercetările efectuate de poliţiştii aleşdani s-a stabilit că autoturismul cu care se deplasau cei trei, în valoare de aproximativ 6.300 lei, fusese furat din localitatea clujeană Negreni, în cursul nopţii de 13 spre 14 aprilie şi avea aplicate plăcuţe cu număr fals de înmatriculare.

"Bunurile sustrase, în valoare de aproximativ 1.500 lei, au fost recuperate integral de poliţişti. Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat şi predat proprietarului de drept", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Cei trei hoţi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru furt calificat, respectiv conducerea unui autoturism neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare.