Un bărbat în vârstă de 69 ani din localitatea Burzuc şi fiul său, un bihorean de 35 ani din Gepiş, au fost reţinuţi pentru 24 ore şi sunt anchetaţi pentru furt calificat după ce au luat o turmă de oi de la o fermă din Pocola. 

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, oile au dispărut în perioada 17-23 decembrie a anului trecut dintr-un staul amenajat în comuna Pocola. „Este vorba despre 79 de ovine, aparţinând unui bihorean din Pocola. Acestea au fost sustrase de ciobanul de 69 ani, care fusese angajat să le păzească", se arată în informare. 

Animalele au fost transportate apoi în Gepiş de către fiul ciobanului, un bărbat în vârstă de 35 ani, şi au fost ascunse pe proprietatea sa. Prejudiciul reclamat se ridică la 120.000 lei, au scris poliţiştii. 

O parte din pagubă a fost recuperată pe 17 ianuarie, în timpul a două percheziţii domiciliare derulate în Gepiş de polițiștii Secției 2 de Poliție Rurală Beiuș. "În timpul percheziţiilor domiciliare au fost găsite 52 dintre ovinele reclamate sustrase", se precizează în comunicatul Poliției Bihor. 

Cert este că joi cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 ore, iar în prezent sunt anchetaţi în libertate, sub acuza de furt calificat. 

Cercetările sunt continuate la Secţia 2 de Poliție Rurală Beiuș, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!