Un tânăr de 19 ani şi alţi doi în vârstă de 30 ani din satul Alparea au fost reţinuţi marţi, de agenţii de siguranţă publică din cadrul Biroului Rural de Ordine Publică şi poliţiştii din Oşorhei pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Cei trei sunt suspectaţi că, în noaptea de 4 spre 5 martie au intrat într-un depozit din comuna Oşorhei şi au sustras 22 de uşi de inox în valoare de aproximativ 60.000 lei.

"Ulterior, cei trei au oferit spre vânzare bunurile sustrase la un punct de colectare a fierului vechi din Oradea, unde au fost descoperite de poliţiştii bihoreni şi recuperate parţial", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.
Hoţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor, iar în cursul zilei de miercuri au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii au decis, însă, ca hoţii să fie cercetaţi în libertate, dispunând în cazul lor doar interdicţia de a părăsi ţara.