La cinci zile după ce au intrat în autoizolare, la fel ca întreaga conducere a PNL, parlamentarii liberali de Bihor au aflat, neoficial, că nu sunt purtători ai noului coronavirus chinezesc.

„Nu am primit o confirmare oficială, ci doar neoficial ni s-a spus că testarea a confirmat că nu este infectat niciunul dintre noi”, a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL, deputatul Ioan Cupşa.

Acesta a precizat că, la fel cum fac şi ceilalţi trei colegi ai săi, continuă să stea în autoizolare la domiciliu, până la primirea unui rezultat oficial. „Până atunci, lucrăm de acasă, online. Ieri, de exemplu, în Comisia Juridică am adoptat raportul favorabil pentru aprobarea de către plenul Parlamentului a decretului prezidenţial privind instituirea stării de urgenţă”, a mai spus deputatul Cupşa, vicepreşedinte al Comisiei Juridice.

Senatorul Cornel Popa şi deputaţii Florica Cherecheş, Gavrilă Ghilea şi Ioan Cupşa au intrat în autoizolare vinerea trecută, după ce s-a aflat că senatorul de Constanţa Vergil Chiţac, care a participat, la fel ca ei, la reuniunea din 9 martie a Biroului Politic Naţional al PNL, fusese contaminat cu coronavirus după ce luase parte la o întrunire a Adunării Parlamentare a statelor membre NATO desfăşurată la Bruxelles în a doua decadă a lunii februarie.

Cei patru parlamentari liberali de Bihor au intrat în autoizolare chiar dacă nu au avut contact cu senatorul de Constanţa.