Constructorii au început amenajarea parcului Tineretului din Oradea, cu o suprafaţă totală de 1,5 hectare. Lucrările în valoare de 1,6 milioane lei vor trebui finalizate în vară.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, ordinul de începere a lucrărilor a fost emis de Direcţia Tehnică a Primăriei în luna februarie, iar durata de execuţie va fi de patru luni.

"Până în prezent, au fost executate lucrări de curăţare a terenului, s-au realizat terasamentele, a fost amenajată aleea pietonală şi velo prin aşternerea fundaţiei de balast natural şi beton stabilizat cu ciment şi s-au montat bordurile prefabricate de beton la alei şi locul de joacă pentru copii", a transmis Primăria Oradea.

Amenajarea parcului a fost cerută de orădenii care locuiesc în zonă printr-un proiect de bugetare participativă.

"Înainte de începerea lucrărilor, terenul era unul neamenajat, cu vegetaţia crescută spontan. Astfel, investiţia este una mai mult decât binevenită pentru locuitorii din Cartierul Tineretului, care nu aveau în apropiere un spaţiu de recreere, unde să iasă cu cei mici sau în care să facă mişcare, zona fiind lipsită de facilităţi de agrement şi sport", a declarat primarul Florin Birta.

Parcul va fi amenajat în păduricea de la intrarea în cartierul Tineretului şi va cuprinde printre altele alei asfaltate, loc de joacă cu leagăne, căsuţe cu turnuri şi alte echipamente, terenuri de sport multifuncţionale cu nocturnă, zone verzi cu 132 de arbori de la stejar şi arţar la pruni ornamentali şi catalpa, mobilier urban, corpuri de iluminat LED şi instalaţie de irigat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!