După ce în weekend au avut loc întrecerile din faza preliminară, luni, au început jocurile de pe tabloul principal pentru turneul J5 Oradea Junior Trophy 1, eveniment ce face parte din calendarul ITF World Tennis Tour Juniors.

Turneul, rezervat categoriei de vârstă de 18 ani, reuneşte sportivi din mai multe ţări precum: Bulgaria, Germania, Polonia, Marea Britanie, Kazahstan, Ungaria şi România.

În cadrul acestuia, au loc întreceri în probele de simplu şi dublu, atât la masculin cât şi la feminin, iar în probele individuale se dispută pe tablou de 32 de poziţii, în timp ce în cele de dublu se desfăşoară pe tablou cu 16 poziţii.

Meciurile au loc în aer liber, în incinta CSM Oradea Tenis Club (de lângă Arena Antonio Alexe). Organizatorul, CSM Oradea, a pus la dispoziţie opt terenuri pentru meciuri şi două pentru antrenamente.

Desfăşurată sub egida ITF, competiţia este supervizată de Raluca Băcescu (Braşov), în timp ce arbitrii sunt: Ioan Mărginean (Cluj-Napoca), Andrei Brisc şi Mihai Grec (ambii din Zalău), respectiv Darius Şomolan (Oradea).

Imediat după încheierea acestui turneu, în perioada 13-20 septembrie, se va desfăşura o a doua competiţie internaţională de acelaşi nivel şi categorie.

Organizatorii anunţă că, ținând cont de prevederile legale în vigoare, în contextul pandemiei de Covid-19, în perioada 5-20 septembrie, în intervalul orar 7 - 20, accesul pubicului larg în incinta CSM Oradea Tennis Club nu va fi permis nici pentru închirierea terenurilor de tenis, nici pentru utilizarea pistei de alergare. Totodată, pe toată perioada desfăşurării turneelor, accesul spectatorilor la meciuri este interzis.