Ambulatoriul Spitalului Clinic Municipal „Gavril Curteanu" a fost transformat în şantier. Începând de săptămâna trecută angajaţii firmei Contructorul Sălard execută la comanda municipalităţii lucrări de refacere şi reabilitare la două din cele patru etaje ale imobilului. „Suntem nevoiţi să lucrăm chiar dacă la parter funcţionează în continuare cabinete medicale pentru că termenul de execuţie este destul de scurt şi trebuie să terminăm până la sfârşitul lunii iulie", a declarat primarul Ilie Bolojan luni, în cadrul unei vizite la faţa locului.

Investiţia în ambulatoriul fostului spital de copii se ridică la 4,4 milioane lei, bani din care, pe lângă modernizarea imobilului se va face şi achiziţie de mobilier şi aparatură medicală de la echipament de exploatare complexă cu ultasunete color şi PW Doppler, encefalograf şi electromiograf până la oftalmoscop electric şi electrocardiograf. „Pentru prima dată mai bine de jumătate din bani vor merge pe echipamente medicale. Până acum se făcea reabilitarea imobilului, iar la sfârşit acesta era dotat cu acelaşi mobilier vechi şi aceaşi aparatură învechită", a spus viceprimarul Gheorge Carp.

Lucrările de reabilitarea a ambulatoriului vizează 117 încăperi cu o suprafaţă de 1.701,95 metri pătraţi şi cuprind înclusiv înlocuirea reţelelor de apă, termoficare şi electricitate. Conductele principale vor fi aduse în unul din capetele ambulatoriului de unde se va face distribuiţia, separat, pe fiecare palier. Astfel, fiecare etaj al clădirii ar putea fi debranşat separat de la reţea în eventualitatea unei avarii sau din raţiuni de economie.

Investiţia în ambulatoriul orădean se face cu ajutorul unei finanţări nerambursabile obţinută anul trecut prin Programul Operaţional Regional, axa de prioritate 3, privind „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale". Proiectul se derulează pe o perioadă de 12 luni şi vizează îmbunătăţirea calităţii serviciilor de sănătate oferite pacienţilor, pentru creşterea calităţii actului medical şi implicit îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei.