Parcul Salca II a intrat în lucru. Asocierea firmelor Constructorul Sălard şi Gardener a început săptămâna trecută cea de-a doua etapă de amenajare a parcului Salca. Lucrările au demarat cu defrişarea amplasamentului, identificarea reţelor de utilităţi, stabilirea cotelor şi amenjarea organizării de şantier.

Conform proiectului, parcul va cuprinde alei pietonale asfaltate, o pergolă cu stâlpi de cărămidă aparentă, locuri de odihnă circulare şi un foişor, trei locuri de joacă pentru copii cu o groapă de nisip, cumpene, leagăne şi un labirint pe pavaj, o cascadă cu două părţi din care una de-a lungul peretelui orientată spre locul de odihnă şi alta, îngustă, cu cădere într-un mic lac conectat la cel deja existent şi un amfiteatru în aer liber amplasat în jurul unei scene circulare.

Parcul Salca II va avea peluze largi şi zone pe care vor fi plantaţi 160 de arbori, preponderent conifere, va fi dotat cu panouri de informare, fântâni cu apă potabilă, toalete ecologice, bănci de odihnă, coşuri de gunoi, stâlpi de iluminat, corpuri de iluminat încastrate în pavaj, două poduri pentru traversarea pârâului existent şi reţea de irigat.

Parcul va fi înconjurat cu gard viu pe trei dintre laturi, latura dinspre nord fiind delimitată de digul pârâului Peţa.

Finanţată de la bugetul local, investiţia se ridică la 2,3 milioane lei fără TVA şi va trebui finalizată în şase luni.