Consiliul Judeţean Bihor a anunţat joi că au început lucrările de racordare a drumurilor din incinta Aeroportului Oradea la Drumul Naţional 79, realizate de SC Drumuri Bihor SA Oradea, contra sumei de 2.881.118 lei (cu TVA inclus).

Potrivit unui comunicat emis de CJ Bihor, lucrările au început pe 6 mai, iar contractul încheiat cu antreprenorul prevede proiectarea şi execuţia a trei benzi de accelerare/decelerare.

O bandă decelerare şi una de accelerare vor fi construite la actualul acces în incintă, respectiv în faţa actualului terminal de pasageri, unde se vor opera plecările pentru zborurile internaţionale.

De asemenea, o bandă de accelerare va fi amplasată în zona terminalului nou de pasageri (unde se vor opera plecări şi sosiri pentru curse interne şi sosiri curse internaţionale), pentru ieşirea spre Oradea.

Muncitorii firmei Drumuri Bihor au demontat împrejmuirea spre DN 79 şi au dezafectat punctul de control de la intrarea în Aeroport şi au început săpăturile pentru montarea unei rigole pentru canalizarea apelor pluviale. Totodată, constructorii vor reloca şi reţele existente în zona afectată de lucrări.

"Ne cerem scuze participanţilor la trafic pentru că pe o porţiune de 800 metri pe DN 79 circulaţia autovehiculelor se face pe o singură bandă de mers", a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor.

Lucrările pentru racordarea drumurilor din incinta Aeroportului la DN 79 au ca termen de execuţie, potrivit purtătorului de cuvânt al CJ Bihor, Adrian Simon, data de 17 iulie.

În informarea de joi, reprezentanţii CJ Bihor nu au făcut nicio precizare legată de stadiul lucrărilor la noul terminal al Aeroportului din Oradea, care trebuia să fie gata încă din toamna anului 2018. În luna noiembrie 2019, directorul adjunct al Aeroportului, Dan Bălăcel, spunea într-o conferinţă că "lucrările sunt undeva la 92-95%", dar de atunci nu a mai existat vreo informare publică legată de stadiul acestora şi motivele întârzierii.