Cele două formaţii bihorene de fotbal din Liga a III-a, FC Bihor Oradea şi Lotus Băile Felix, au început în acest weekend seria jocurilor de verificare din această iarnă.

Mai întâi au jucat cei de la Lotus Băile Felix, vineri seara, pe terenul sintetic de la Salonta, unde au primit replica echipei arădene de ligă a IV-a CS Socodor.

Deşi provenită din ligă inferioară, echipa arădeană a reuşit să se impună cu scorul de 2-1, după ce la pauză a condus cu 2-0. Golul bihorenilor a fost înscris în repriza a doua de Cosmin Sîrbu din penalty. Pentru CS Socodor a înscris Mario Pele, ambele goluri.

În acest prim joc din noul an, antrenorul formaţiei Lotus, Gheorghe Ghiţ, a început partida cu: Beke – S. Cucu, Al. Pintea, T. Paublusztig, M. Arsene - G. Gitye, M. Popa, Al. Sorian - V. Costea, I. Hora şi Fl. Pop.

În repriza a doua au mai fost introduşi: Ad. Barabaş – D. Mailinger, Cr. Copil, R. Creţ, C. Trip, D. Sala, P. Blăgea, R. Tămaş, R. Pele, C. Sîrbu şi D. Gheban. La CS Socodor au evoluat bihorenii Alex Lezeu şi Bogdan Ţoca.

O zi mai târziu, sâmbătă, FC Bihor şi-a început şi ea seria partidelor de pregătire. "Roş-albaştrii" orădeni au jucat la Satu Mare, tot pe un teren sintetic, însă în compania unui adversar dintr-un eşalon superior, Minaur Baia Mare din Liga a II-a.

Partida susţinută de fapt în compania fostei rivale din eşalonul III, din sezonul trecut, s-a încheiat cu victoria maramureşenilor cu scorul de 2-0. La pauză aceştia conduceau cu 1-0, prin reuşita lui Raphael Stănescu. În repriza a doua, băimărenii şi-au dublat avantajul, printr-un gol marcat de Valmir Berisha.

Cu acest prilej, la FC Bihor a debutat mijlocaşul Tiberiu Serediuc, un jucător cu experienţă de Liga I, fotbalist care a fost achiziţionat de trupa orădeană, el semnând pentru două sezoane şi jumătate.

În vârstă de 30 de ani, Serediuc a acumulat 190 de meciuri în primul eşalon al ţării, unde a marcat şi 12 goluri. În Liga I suceveanul a evoluat pentru formaţiile Concordia Chiajna, FC Botoşani şi FC Hermannstadt. În ultimii ani, Tiberiu Serediuc a evoluat în Liga a II-a, Unirea Slobozia fiind ultima echipă la care a fost legitimat.

De asemenea, în acest prim joc din 2023, la echipa orădeană a evoluat şi fundaşul central Andrei Gal, fotbalist adus în această iarnă de la Lotus Băile Felix, dar şi Călin Jurj, care a revenit la FC Bihor, de la Poli Timişoara.

Antrenorul Florin Farcaş s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei sala în acest prim joc de la începerea pregătirilor. El a început partida cu: R. Bob – C. Jurj, A. Gal, D. Stan, L. Ioviţă – Cl. Petruş, G. Cherman – R. Gunie, Ad. Popa A. Gheorghiţă – M. Hosu. Pe parcurs, i-a mai introdus şi pe: Ed. Nergheş – Al. Popa, D. Lupşe, I. Ban, Fl. Drăgan, A. Chindlea, A. Hosu, T. Serediuc, C. Roşu, M. Balint, A. Moga, R. Clemeniuc, R. Săutiuţ şi Sg. Jurj.

După această partidă fotbaliştii de la FC Bihor se vor mai antrena două zile pe plan local, după care în perioada 1 – 10 februarie vor efectua un cantonament la Băile Felix.

Următorul lor meci amical va avea loc sâmbăta viitoare, pe 4 februarie, în compania unei alte echipe de ligă secundă, CSC Dumbrăviţa. Tot atunci, pe 4 februarie, va juca şi Lotus Băile Felix, cu o colegă de serie din Liga a III-a, Victoria Carei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!