Primăvara îşi arată tot mai mult frumuseţea în Oradea. După magnoliile din Piaţa Unirii, au înflorit zilele trecute şi arborii de magnolii din parcul Palatului Baroc, dar şi cei din campusul Universităţii, oferind peisaje încântătoare trecătorilor. 

De altfel, Palatul Baroc este un loc ideal de promenadă în această perioadă, unde orădenii se duc pentru a se bucura de culorile primăverii, iar cei mai tineri dintre ei pentru a le imortaliza în fotografii "instagramabile". 

În parcul Palatului Baroc din Oradea urmează să înflorească şi mai multe lalele plantate chiar sub arborii de magnolii, odată cu lucrările de amenajare a grădinii realizate de Episcopia Romano-Catolică de Oradea. 

Arborele de magnolie a fost descoperit de un botanist francez, Charles Plumier, pe insula Martinique. Local era cunoscută sub denumirea de "talauma", insă acesta i-a dat numele de Magnolia, dupa Pierre Magnol, un alt botanist francez cunoscut. De fapt, însă, există acum date care arată că magnoliile existau şi în urmă cu 20 de milioane de ani. Există zeci de specii de arbori sau arbuşti de magnolie. 

(foto: Facebook, Studentocraţia)