Biroul de presă al Poliţiei Bihor a anunţat, marţi, trimiterea în judecată a 6 persoane acuzate de trafic internaţional şi distribuire de droguri de risc respectiv rezină de cannabis (haşiş) şi cannabis.

Gruparea era formată din şase persoane, capii grupării fiind Constantin Ioan Pater, de 25 de ani, şi Mădălina Romina Roman, de 22 de ani, ambii din Oradea.

Cei doi, care sunt şi iubiţi, au adus drogurile în ţară în perioada 19-21 iulie, respectiv 2-4 august, anul trecut. Constantin Ioan Pater e acuzat că a cumpărat aproximativ 200 grame de rezină de cannabis (haşiş) din Maroc, pe care le-a transportat întâi în Spania, iar ulterior, în august, el şi iubita lui le-au transportat în România.

Ca să scape "curaţi" la controlul Poliţiei de Frontieră, traficanţii au pus drogurile în punguţe de câte 5 grame, pe care le-au înghiţit.

Haşişul a fost vândut ulterior în Oradea atât de către cei doi tineri cât şi prin intermediul altor 3 orădeni, Adrian Lăcraru, 27 ani, Andrei Rusu, 25 ani, şi Daniel Iosif Magyari, 37 ani, cu preţul de 40 lei gramul.

Ghinionul lor a fost că vânzările au fost interceptate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii - Serviciul Antidrog, care au infiltrat în anturajul traficanţilor investigatori sub acoperire şi ofiţeri de legătură, ca şi clienţi.

Aşa s-a aflat că, după epuizarea caşetelor de haşiş, pentru a nu-şi pierde clientela odată formată, Rusu şi Magyari au procurat cannabis atât din Bistriţa cât şi din Ungaria, la ultimul transport, în noiembrie, anul trecut, fiind prinşi în flagrant.

Poliţiştii orădeni au descoperit asupra lor 52 de grame de cannabis, pe care încercau să îl introducă în ţară prin PTF Borş.

În total, în timpul anchetei, poliţiştii au cercetat 14 persoane, din care 6 au fost reţinute în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Bihor, iar două, respectiv Andrei Rusu şi Daniel Iosif Magyari Rau, au fost cercetate în stare de arest preventiv.

Dosarul traficanţilor va fi judecat la Tribunalul Bihor. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei şase suspecţi riscă pedeapsa cu închisoarea între 10 şi 20 ani.