Lucrările de lărgire cu 2,5 metri a trotuarului din strada Republicii, în prelungirea principalei artere pietonale a oraşului, până la Bulevardul Magheru au fost finalizate. Trotuarul a fost pavat pe 289 metri cu porfir şi granit auriu după modelul piaţetei din faţa magazinului Crişul.

"Primăria Oradea a amenajat trotuarul din strada Republicii pentru a se asigura o continuitate între piaţeta de la Magazinul Crişul şi Republicii pietonal, precum şi pentru îmbunătăţirea aspectului zonei", a declarat viceprimarul Florin Birta, potrivit unui comunicat al municipalităţii.

Lărgirea trotuarului a fost făcută de asocierea firmelor Gavella, Porfido Ed Arte Consortio Stabile, Edildrum Construct şi Ritmoteh pentru suma de 2,3 milioane lei, fără TVA.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 14 martie, cu termen de execuţie de patru luni din care una pentru realizarea proiectului şi trei luni pentru lucrările efective.

Ulterior, termenul de predare a lucrărilor a fost prelungit până la 15 septembrie pentru corelarea lucrărilor la trotuar cu cele de reabilitare a reţelei de termoficare din strada Dunării, de relocare a reţelelor subterane ale Telekom Romania Communication de sub spaţiul verde în canalizaţia subterană şi de reamplasare în subteran a firidei amplasate iniţial pe spaţiul verde.

Lucrările de extindere a trotuarului au inclus şi reabilitarea canalizării pluviale cu 19 guri de scurgere, realizarea bordurii din porfir dar şi iluminatului public cu şase stâlpi ornamentali după modelul celor din strada Dunărea.