Căutată din 2014 pentru a fi încarcerată, o escroacă din Oradea a reuşit să scape de închisoare vreme de 4 ani, timp în care a schimbat mai multe locuinţe, pentru a nu fi găsită. Este vorba despre Ana Bora, în vârstă de 51 ani, condamnată, începând din 2000, în mai multe rânduri, pentru complicitate la afaceri ilicite cu produse petroliere, evaziune fiscală, falsuri, sau înşelăciune.

Ultima dată, femeia a fost condamnată de Judecătoria Oradea la o pedeapsă de 4 ani şi 10 luni de închisoare şi a fost eliberată condiţionat în aprilie 2012 când, fără să stea pe gânduri, a comis-o din nou, fiind prinsă că a înşelat Raiffeisen Bank, de unde a obţinut fraudulos mai multe credite bancare. În urma procesului declanşat la Judecătoria Oradea, Bora a încasat o pedeapsă de 6 ani şi 6 luni de închisoare, rămasă definitivă în 2014.

În acest timp, individa a mai fost trimisă în faţa instanţei şi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru evaziune fiscală, după ce s-a descoperit că a făcut parte dintr-o grupare care a înfiinţat societăţi comerciale în numele cărora, ulterior, au fost emise documente justificative fictive, atestând prestări servicii sau livrări de bunuri nereale, în baza cărora beneficiarii facturilor au dedus ilegal TVA. În două astfel de dosare, femeia a şi fost condamnată la 5 ani (2015) respectiv 3 ani şi 1 lună (2017), ambele sentinţe fiind definitive.

Deşi ar fi trebuit încarcerată încă din 2014, poliţiştii nu au găsit-o pe Ana Bora pentru că, spun sursele BIHOREANULUI, femeia s-a mutat la ţară, schimbând mai multe locuinţe, motiv pentru care a şi fost dată în urmărire generală şi internaţională.

Ea a fost găsită, în final, vineri, 22 iunie, într-o locuinţă din satul Ursad, comuna Şoimi, fiind ridicată şi depusă în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepselor la care a fost condamnată.