Poliţiştii orădeni l-au reţinut, joi seară, pe tânărul care, în decembrie anul trecut, mascat şi înarmat cu un pistol, a jefuit o călugăriţă în vârstă de 82 ani în sediul unei misiuni franciscane.

Tânărul, Szekely Laszlo, în vârstă de 27 de ani, a fost prins într-un apartament din cartierul Ioşia, unde stătea cu chirie, iar în cursul zilei de vineri va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Sediul misiunii franciscane, situat pe strada Bărăganului, a fost jefuit în dimineaţa zilei de 8 decembrie de către un bărbat mascat şi înarmat cu un pistol, hoţul luând aproximativ 10.000 lei.

Având o glugă trasă pe cap, bărbatul a pătruns în sediul misiunii, unde se afla o singură călugăriţă, în vârstă de 82 de ani, pe care a ameninţat-o cu un pistol şi i-a cerut să deschidă cutia de valori de unde a luat aproximativ 10.000 lei, sumă pregătită pentru ajutorarea persoanelor asistate, şi a fugit.

Ancheta în caz a fost efectuată de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, care îl suspectează pe tânăr şi de comiterea altor fapte. Cu ocazia percheziţiei efectuate în apartamentul ocupat de tânăr, poliţiştii au găsit şi ridicat mai multe bunuri furate.