Aşa cum s-a întâmplat şi la handbal respectiv volei masculin, nici echipa de volei feminin CSU Oradea, care a promovat în această vară în prima divizie, nu va evolua de la toamnă în prima ligă a ţării. Formaţia va juca tot în eşalonul secund (Divizia A2).

Anunţul a fost făcut în cursul serii de marţi printr-un comunicat transmis presei de managerul formaţiei orădene de volei feminin, Paul Alexi-Szabo.

"Ediţia de Campionat National de Volei 2017 – 2018 a însemnat o reuşită foarte importantă pentru echipa de volei feminin a CSU Oradea, care a completat palmaresul performanţelor cu promovarea în Divizia A1. Efortul depus de către clubul nostru, din păcate, nu s-a concretizat în atragerea sponsorilor care să asigure completarea resurselor financiare necesare susţinerii participării echipei de volei feminin în Divizia A1, pentru ediţia de campionat 2018-2019", se arată în comunicat.

După voleiul masculin şi handbalul masculin, echipe care au promovat în ultimii ani de mai multe ori în prima divizie a ţării, şi voleiul feminin orădean se înscrie astfel în această categorie a performanţelor neapreciate şi nesusţinute nici măcar la nivel naţional.

Deşi managerul Paul Alexi-Szabo s-a zbătut în această vară să caute susţinători, din păcate s-a lovit de multe uşi închise, fapt care a dus la acest deznodământ şi care, precum la handbal, lasă un gust amar suporterilor echipei.

"Performanţa sportivelor şi antrenorilor este lăudabilă, ceea ne dă încredere să continuăm susţinerea şi promovarea voleiului feminin la nivel universitar, dar şi a tinerelor talente legitimate la echipele din Oradea şi judeţul Bihor", a conchis în comunicat managerul formaţiei feminine de volei, Paul Alexi-Szabo, semn că măcar la acest nivel, al doilea, echipa va fi susţinută în continuare.