Este scandal în Italia între reprezentanții Aeroportului Forlì, prin firma de turism GoToFly, și cei ai companiei aeriene Aeroitalia, ambele părți anunțând rezilierea contractului de operare a mai multor curse aeriene, inclusiv una spre și dinspre Oradea.

Aeroportul Forlì anunță însă pasagerii că zborurile nu vor fi oprite, ci ar urma să fie preluate de „alți transportatori europeni”.
 
Întârzieri, anulări, redirecționări...

„Go To Travel, o societate italiană controlată de F.A. S.r.l. - Aeroportul Forlì, anunță încetarea, cu efect imediat, a tuturor relațiilor contractuale semnate cu compania Aeroitalia în legătură cu zborurile cu plecare din Forlì sub marca Go To Fly. Go To Travel a decis să rezilieze, cu efect imediat, toate contractele în vigoare până în prezent având în vedere gravele și continuele neîmpliniri ale acestora de către Aeroitalia Srl”, se arată într-un comunicat de presă publicat duminică de Aeroportul Forlì și goto-fly.it.

Potrivit informării, decizia de reziliere a fost luată „în urma numeroaselor și repetatelor încercări de a restabili și de a reînnoi un climat de încredere și cooperare profitabilă, astfel încât să se restabilească - prin eliminarea inconvenientelor cauzate de întârzieri, anulări, rambursări și redirecționări către alte zboruri - operarea sperată și regulată a aeronavei utilizate pentru legăturile către și de la aeroportul din Forlì”. 

Zborurile rămân 

Aeroportul Forlì și Go To Travel transmit un mesaj important și către pasageri, acela că zborurile programate deja nu vor fi oprite.

Din comunicatul oficial se înțelege că ele vor fi operate așa cum au fost anunțate, doar că de alte companii aeriene. 

„Go To Travel anunță, de asemenea, că toate rutele operate anterior de Aeroitalia vor fi operate în continuare, în concordanță cu ceea ce a fost deja comunicat pieței și poate fi consultat pe site-ul www.goto-fly.it, de către alți transportatori europeni capabili să gestioneze, cu flotele lor, toate destinațiile programate - unele dintre ele de mare valoare strategică pentru teritoriul Romagna - atât în această vară, cât și în următorul sezon de iarnă”, se menționează în informarea oficială. 

Nu se precizează însă care sunt numele acestor operatori aerieni. 

„Rețea falimentară”

După anunțul tranșant al Aeroportului Forlì, compania aeriană Aeroitalia, lansată în 2022, a reacționat dur. „Aeroitalia informează că, în urma comunicatului de presă emis de societatea GoTo Fly, care este absolut fals și tendențios, și-a mandatat avocații să acționeze în justiție în instanțele competente”, se arată în poziția oficială a operatorului aerian, publicată luni pe pagina de Facebook a acestuia.

În aceeași informare se precizează că, de fapt, Aeroitalia a trimis duminică dimineață un mail oficial de reziliere a contractului, „după mai multe încercări de a raționa GoTo Fly cu privire la rețeaua falimentară pe care o planificase”, cu unele curse care „în cel mai bun caz, aveau 15 pasageri pe rută”. „Prin urmare, este fals că GoTo Fly a fost cea care a reziliat contractul”, mai arată Aeroitalia. 

Mai mult, compania informează pasagerii afectați că „vor fi contactați imediat de către operatorii noștri” pentru redirecționarea zborurilor programate la Forlì către aeroportul de la Bologna. În fine, compania aeriană precizează că a avertizat GoToFly să nu mai vândă bilete de călătorie pentru zboruri cu codul Aeroitalia. 

Teoretic, zborul de la Oradea rămâne 

În ceea ce privește zborurile Forlì - Oradea, lansate în luna aprilie a acestui an, acestea sunt cuprinse în programul pe luna iulie publicat pe site-ul Aeroportului Internațional Oradea. 

De asemenea, ele pot fi rezervate în continuare până în luna noiembrie pe platforma goto-fly.it. 

Conform comunicatului Aeroportului Forli, zborurile nu vor fi afectate, urmând să fie operate de o altă companie.

Până la publicarea acestei știri, directorul Aeroportului Oradea, Răzvan Horga, nu a putut fi contactat pentru a preciza dacă a fost informat cu privire la vreo schimbare în programul acestei curse care conectează Oradea de regiunea Emilia Romagna din Italia, cu zboruri în zilele de miercuri și sâmbătă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!