Cu doar două zile înaintea cursei inaugurale, compania Aeroitalia a informat Aeroportul Oradea că va opera două zboruri săptămânal între orașul italian Forlì și Oradea în cadrul programului de vară.

Prin urmare, orele de aterizare și de decolare ale acestor curse au fost „bătute în cuie” și au devenit publice și certe pentru cei interesați să călătorească cu avionul între Oradea și Forlì.

Anunț oficial last minute

„Astăzi am fost informați oficial de compania Aeroitalia privind cursele care vor fi operate în cadrul programului de vară între Forli și Oradea. Prima va avea loc vinerea aceasta”, a declarat miercuri, pentru BIHOREANUL, directorul general al aeroportului orădean, Răzvan Horga. 

Potrivit acestuia, informarea a fost așteptată pentru ca aeroportul să poată anunța la rându-i publicul local și să se pregătească pentru noile curse, inclusiv pentru asigurarea efectuării formalităților de frontieră.

„Aeroitalia operează cursele pentru compania GoToFly, iar acestea vor avea o frecvență de două ori pe săptămână, lunea și vinerea”, a mai spus Horga.

De altfel, tot de miercuri, site-ul Aeroportului din Oradea afișează în secțiunea „Orar zboruri” zilele și orele noilor curse. Potrivit acestuia, atât lunea, cât și vinerea cursa de Forli va decola din orașul italian la ora locală 12.30 și va ateriza la Oradea la ora 15.30, de unde va decola din nou spre Italia la ora 16.30.

„Orarul este comunicat pentru sezonul de vară, adică până în 27 octombrie”, a mai precizat Răzvan Horga.


sursa: aeroportoradea.ro

Pentru procesarea pasagerilor, aeroportul orădean a alocat terminalul T2, adică pe cel vechi.

Anunțate în Italia din ianuarie

Chiar dacă informarea Aeroportului din Oradea a avut loc abia miercuri, cursele de la Forlì (regiunea Emilia-Romagna) au fost anunțate în Italia încă din luna ianuarie, când un reprezentant al aeroportului local Luigi Ridolfo și unul al Aeroitalia au declarat, într-o conferință de presă, că vor fi lansate noi zboruri pentru a crește traficul de pasageri pe aerogara italiană, inclusiv spre Oradea.

Zborurile sunt realizate prin intermediul operatorului de marketing al Aeroportului Forlì, și anume platforma goto-fly.it, unde au și fost puse în vânzare biletele, iar operatorul aerian care va efectua propriu-zis cursele, Aeroitalia, s-a lansat pe piață nu demult. Parteneriatul între Aeroportul Forlì și Aeroitalia prevede zboruri și spre alte destinații europene. 

Un zbor dus-întors Forlì - Oradea costă circa 100 - 150 euro, cu bagaj mic.

De precizat că după ce la finele lunii martie Ryanair a operat ultimele zboruri de la Oradea spre destinații europene, aeroportul orădean a rămas fără alte curse externe regulate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!