Orădenii învaţă repede! După ani de creştere consistentă a veniturilor din parcări, anul trecut Administraţia Imobiliară Oradea s-a confruntat pentru prima dată cu o scădere a încasărilor. "Pentru întâia oară, în 2013 au început să scadă veniturile din parcări undeva la 92,25% raportat la 2012, fapt pentru care vreau să îi felicit pe orădeni", a spus viceprimarul Ovidiu Mureşan, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Mureşan a pus diminuarea veniturilor din parcări pe seama disciplinării şoferilor care au înţeles să îşi plătească taxele de parcare, lucru ce a dus la diminuarea numărului de amenzi.

"Raportat la 2012, anul trecut au crescut veniturile la parcometre cu 10%, s-a majorat cu 48% numărul taxelor de parcare plătite cu telefonul şi a scăzut drastic numărul de amenzi aplicate", a declarat viceprimarul.

Dacă în 2011 veniturile din parcări au fost de 6,7 milioane lei, în 2012 acestea au urcat la 8,4 milioane lei, pentru ca în 2013 să scadă la 8,1 milioane lei.

În ceea ce priveşte veniturile totale, AIO a încasat în 2013 cu circa 6 milioane lei mai mult decât în urmă cu doi ani, pe fondul unei mai bune încasări a taxelor şi impozitelor.

"În 2013 am reuşit un grad de încasare de 90%. Am dori să păstrăm acest procent şi în 2014, conştienţii fiind de problemele pe care le au agenţii economici şi greutăţile cu care se confruntă în această perioadă populaţia", a spus Mureşan.

În ceea ce priveşte obiectivele AIO pentru 2014, viceprimarul a enumerat lucrări precum reabilitarea faţadei şi acoperişului Palatului Vulturul Negru, reparaţii capitale la cinematograful Transilvania, achiziţionarea unei instalaţii de iluminare şi semnalizare incendiu la sala Antonio Alexe şi proiectarea unui număr de cinci parcuri noi.