Un adolescent de 17 ani din localitatea Tinca şi un altul de 29 de ani din Gurbediu au fost puşi sub urmărire penală de poliţiştii orădeni, pentru furt calificat, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul ioana Indrieş.

"Aceştia sunt suspectaţi că, în noaptea de 12/13 august respectiv 13/14 august ar fi sustras mai multe componente de autoturism, acumulatori auto şi radiatoare, din şapte autovehicule parcate pe raza municipiului Oradea", a declarat Indrieş. Prejudiciul total, de aproximativ 1.200 lei, a fost recuperat parţial de poliţişti.

Hoţii au fost reţinuţi în cursul zilei de sâmbătă pentru 24 de ore, iar duminică au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii furt calificat.

"Procurorii Parchetului au decis continuarea cercetărilor cu cei doi suspecţi în stare de libertate, împotriva acestora luându-se măsura interdicţiei de a părăsi România", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.