Un tânăr de 21 de ani din Oradea şi un altul de 26 de ani din Tileagd au fost arestaţi de Judecătoria Beiuş pentru 29 de zile sub acuzaţia de furt calificat, după ce au spart şase case din satul de vacanţă Boga, de unde au plecat cu bunuri de peste 20.000 de lei, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

„Cei doi sunt cercetaţi pentru că, în noaptea de 12 spre 13 ianuarie, ar fi pătruns în şase case de vacanţă de pe raza satului Boga, de unde ar fi sustras bunuri în valoare totală de aproximativ 20.000 lei constând în aparatură electrică, electronică, alimente şi băuturi alcoolice", a declarat Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au recuperat circa 50% din bunurile furate, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate în locuinţele celor doi hoţi.

„În cursul zilei de vineri, 29 ianuarie, cei doi au fost prezentaţi la Judecătoria Beiuş cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii au emis faţă de aceştia mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile", a mai spus Dinu.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii Postului de Poliţie Pietroasa şi cei din Beiuş, existând suspiciunea că cei doi au mai comis şi alte furturi în satele de vacanţă din zonă.