Judecătoria Oradea a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a doi tineri de 23 respectiv 26 de ani din comuna Sântandrei şi a dispus interdicţia de a părăsi ţara pentru alţi doi, în vârstă de 18 şi 19 ani, acuzaţi de furt calificat după ce au fost prinşi că au tăiat peste 300 de kilograme de cablu de telecomunicaţii aparţinând companiei Romtelecom, a anunţat joi, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Oradea, vicepreşedintele instanţei Cristi Danileţ.

"Cei patru inculpaţi au comis furturile pe 10 respectiv 15 aprilie, ultima oară fiind prinşi în flagrant de poliţişti. În autoturismul cu care se deplasau au fost găsite peste 300 de kilograme de cablu", a declarat judecătorul.

Potrivit sursei citate, cei doi tineri arestaţi sunt recidivişti. "Acesta este unul din motivele pentru care am dispus arestarea în cazul lor. Unul are o condamnare din care a şi executat o parte, fiind eliberat condiţionat iar cel de-al doilea are dosare penale pe rolul Judecătoriei. Ambii, pentru acelaşi gen de infracţiuni. În plus, niciunul nu are loc de muncă", a declarat judecătorul cristi Danileţ.