Etapa săpăturilor a trecut, urmează amenajările. "În Piaţa Unirii s-au montat bordurile de granit şi s-a turnat placa de beton peste care se va face montarea pavajului", a declarat vineri viceprimarul Mircea Mălan. Potrivit edilului, în funcţie de starea vremii, pietrarii italieni vor începe montarea plăcilor de porfir în cea de a doua jumătate a săptămânii viitoare. "Piatra, de nuanţe galben-brun-roşiatice, va fi montată în arcuri concentrice, ca să aibă rezistenţă la trafic, după care rosturie vor fi sigilate cu o răşină specială", a spus viceprimarul.

La fel, în partea dinspre Biserica Sfântul Ladislau, constructorii au finalizat lucrările la reţele iar vineri au turnat placa de beton pe care va fi montată linia de tramvai. "Vrem ca în cea de a doua parte a lunii şi aici să înceapă dalarea cu granit a spaţiului dintre linii", a spus Mălan.

În paralel, în Piaţa Unirii, constructorii amenajează reţelele de apă şi canal precum şi cele electrice. Romtelecom şi-a finalizat deja lucrările la propriile reţele, iar RDS&RCS face ultimele finisaje la canalizaţia tehnică aferentă Pieţei Unirii. Lucrările de amenajare a reţelei de irigaţii a spaţiilor verzi din viitoarea piaţă au fost deja finalizate în porţiunea dinspre Catedrala Sfântul Nicolae şi continuă în celelalte zone din piaţă.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Pieţei Unirii, în valoare de 18,9 milioane lei fără TVA, sunt executate de asocierea de firme Drumuri Orăşeneşti SA, SC Electro Construct Sildac SRL, Porfido Edarte Conzortio Stabile, Europorfidi SPA, SC Insanrisa SRL şi SC Gardener SRL. Termenul de finalizare a lucrărilor este luna decembrie 2015.