Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor cere primăriilor din judeţ şi Consiliului Judeţean Bihor să nu uite de obligaţiile pe care le au şi să includă în bugetele proprii bani pentru burse şi pentru transportul şcolarilor.

„Este important ca toți factorii implicați să conștientizeze problemele pe care le întâmpină elevii atunci când vine vorba de transportul local gratuit, bursele pe care le merită, dar nu le primesc întotdeauna și alte subiecte pe care le considerăm prioritare în acest moment, precum condițiile din școli”, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele CJE Bihor, Oliviu Codrean.

Cum se știe, după demersurile elevilor reprezentanți de la nivel național, s-a stabilit un cuantum minim al burselor de 100 de lei pe lună. „În acest context, este important să avem o dezbatere publică, la nivel județean despre viitoarele sume pe care Consiliul Județean și respectiv consiliile locale le vor aloca pentru învățământ”, spune reprezentantul elevilor bihoreni.

Concret, elevii le cer autorităţilor să cuprindă în bugete banii necesari pentru burse şi transportul local. Primăria Oradea, de pildă, care recent a supus dezbaterii publice proiectul de buget, nu a prevăzut sumele pentru elevii merituoşi, acuză CJE Bihor, motiv pentru care solicită municipalităţii să îşi repare greşeala.