Vlad Toderici (35 ani), din comuna Bunteşti, şi orădeanul Doru Judea (30 ani) au fost reţinuţi duminică, la prânz, de poliţiştii din Beiuş, şi au fost prezentaţi luni în faţa magistraţilor Judecătoriei Beiuş cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri, ameninţări şi distrugere.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Gligor Sabău, cei doi au chefuit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un local din municipiul Beiuş, iar duminică dimineaţa, în jurul orei 10, îmbarcaţi într-un Audi A6, proprietatea lui Judea, au plecat să-şi continue distracţia într-un local din comuna Pietroasa.

Au vrut respect

Puşi pe scandal, în urma unei neînţelegeri cu angajaţii localului, care au refuzat să-i servească, cei doi au început să înjure, după care au ieşit şi au urinat pe maşinile din faţă, au distrus un coş de gunoi din faţa localului şi în final l-au sunat pe administrator, Gheorghe Ioan Nastor, ameninţându-l cu moartea pentru lipsă de "respect" faţă de ei.

Două ore mai târziu, Toderici şi Judea au revenit la Beiuş, la pizzeria Tornado, intrând în local cu maşina, direct prin vitrină. "Fiind cald, vitrina era deschisă, deoarece este mobilă. Iniţial au oprit maşina în faţa localului, au deschis larg uşile acesteia şi i-au pornit casetofonul la capacitatea maximă a sonorului. Apoi au băgat maşina în local, s-au aşezat la o masă şi au consumat băuturi alcoolice până la venirea poliţiştilor care i-au reţinut", a explicat prim-procurorul Gligor Sabău.

Administratorul pizzeriei, Adrian Bârz, susţine că reţinerea celor doi scandalagii nu a fost deloc uşoară. "Pizzeria era plină, toată lumea a văzut ce s-a întâmplat. Au intrat în local şi, de beţi ce erau, nu le-a convenit muzica şi au vrut-o pe a lor. Toderici a ieşit şi a adus maşina până în local. Ce să zic, la noi e ca-n junglă! Pe mine m-au sunat angajaţii să-mi spună ce se întâmplă, iar eu am anunţat poliţiştii. Echipajul a negociat mai bine de 40 de minute cu ei şi a fost nevoie de intervenţia şefului Poliţiei, comisarul Remus Indrei, chemat şi el la faţa locului, pentru ca cei doi să scoată maşina din local şi, ulterior, să-i însoţească pe poliţişti la sediul Poliţiei. Au plecat cu cătuşe la mâini şi cu scandal", povesteşte Bârz.

Cei doi scandalagii au fost prezentaţi, luni, Judecătoriei Beiuş, unde magistraţii au dispus, în cazul lui Toderici, arestarea pentru 29 de zile, iar Judea va fi cercetat în stare de libertate, cei doi fiind acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri, ameninţări şi distrugere.

Recidivistul

Incidentul provocat de Toderici nici măcar nu e primul. Anul trecut, el a spart într-o noapte vitrina aceleiaşi pizzerii şi a scăpat de dosar penal doar după ce administratorul localului a fost de acord să accepte împăcarea cu el, în schimbul despăgubirilor oferite pentru înlocuirea vitrinei.

Tot anul trecut, Toderici a fost prins băut la volan în Oradea şi, pentru că a refuzat recoltarea de probe biologice, a putut fi transportat la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere doar după intervenţia mascaţilor.

În urma incidentului, Toderici s-a ales cu permisul de conducere suspendat şi a fost trimis în judecată pentru sustragere de la recoltarea probelor biologice.