Trei tineri au fost arestaţi de Tribunalul Bihor, la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să scoată fraudulos 80.000 lei din contul unei firme orădene.

friesenhahn anca.jpgDaniel Pup, 36 ani, din Oradea, Pavel Nelu Păntrunţaş, 34 ani, din Braşov şi Anca Mihaela Friesenhahn (foto), 24 ani, cea din urmă proaspătă absolventă a Academiei de Ştiinţe Economice Bucureşti, sunt acuzaţi că au falsificat două carduri cu care mai apoi au încercat să scoată bani din contul unei societăţi pentru a-i vira în contul unui membru al grupării.

În timpul cercetărilor efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Oradea sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a reieşit că cei trei tineri au fost coordonaţi de o persoană din Italia. Acesta le-a indicat lui Pup şi Păntrunţaş, proaspăt întorşi din Italia, numele intermediarului care urma să rezolve falsificarea cardurilor şi POS-ul unde urmau să fie utilizate, Raul Vâşcă, dar şi persoana care urma să facă tranzacţia, Anca Mihaela Friesenhahn.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, la Oradea, Pup a predat cardurile soţiei sale intermediarului iar după nici o oră acesta s-a întors cu cele clonate, pe care, câteva zile mai târziu, le-a înmânat Ancăi Friesenhahn.

Tânăra s-a deplasat la sediul unei firme de pe strada Carpaţi, unde se afla aparatul POS prin intermediul căruia urma să să vireze din contul unei societăţi orădene 80.000 lei în contul unui alt membru al grupării.

Între timp, însă, poliţiştii aflaseră deja de afacere şi au introdus un investigator sub acoperire în afacere, care a pretins că este administratorul firmei. Ca atare, pe 12 aprilie, în momentul în care Anca Friesenhahn a introdus unul din cardul pentru a face tranzacţia de bani, a fost prinsă în flagrant de un echipaj de poliţişti conduşi de procurori ai Parchetului Bihor.

Daniel Pup, Pavel Nelu Păntrunţaş şi Anca Mihaela Friesenhahn au fost reţinuţi pentru 24 ore şi prezentaţi ulterior la Tribunalul Bihor ai căror magistraţi au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, măsură menţinută vineri, de Curtea de Apel Oradea, unde s-a judecat recursul declarat de cei trei împotriva deviziei Tribunalului Bihor.

Intermediarul fraudei, Raul Vâşcă, este cercetat în stare de libertate.

natalia-mateut1.jpgÎn urma investigaţiilor de până acum, anchetatorii bănuiesc că cei trei tineri prinşi la Oradea fac parte din gruparea ai cărei membri au fost reţinuţi la începutul lunii aprilie în Olanda, împreună cu fotomodelul Natalia Mateuţ (foto), fiica fostului dinamovist Dorin Mateuţ.

Fotomodelul a fost reţinut şi acuzat că, împreună cu alţi 3 prieteni, a folosit un card de credit fals cu care a cumpărat haine şi obiecte de lux în valoare de 80.000 de euro.

Natalia Mateuţ a fost arestată, alături de alţi trei prieteni, în centrul oraşului Amsterdam. Ea a încercat să fugă de poliţie, dar a fost prinsă imediat.

Autorităţile olandeze s-au aflat pe urmele lor de mai multe zile, după ce s-a descoperit că au plătit la mai multe magazine de lux cu carduri de credit false, pentru a cumpăra haine, încălţăminte şi bijuterii foarte scumpe în valoare totală de 80.000 de euro.

După trei zile, în baza declaraţiilor făcute de ceilalţi trei români reţinuţi care au negat implicarea ei în fraudă, Natalia Mateuţ a fost eliberată.