Hipermarketurile au în căutare în continuare. Nu mai puţin de 500 de clienţi au umplut miercuri dimineaţă, începând cu ora 10, cel de-al 14-lea magazin Auchan din România deschis în Calea Aradului în locul fostului Real.

Panglica inaugurală a noului hipermarket a fost tăiată, alături de oficiali ai companiei, de o cumpărătoare aleasă dintre clienţii care aşteptau la intrare cu coşurile pregătite încă înainte de ora 9.

Elena Ardelean, pensionară, venise să îşi cumpere zarhăr, ulei şi câteva fructe. "Eu una sunt mulţumită de cum arată magazinul. Stau în zonă şi am fost şi la celălalt. Ăsta e mai mare, mai curat şi cu de toate. Numai să ţină preţurile mici, că oamenii nu prea au bani", a spus pensionara.

Femeia s-a aşezat la coadă încă de la ora 8.25 şi nici măcar nu a fost prima: "Mai aveam înaintea mea două persoane".

În doar câteva clipe după tăierea panglicii, mulţimea a inundat raioanele hipermarket-ului. De asemenea, în următoarele ore, când magazinul funcţiona cu toate cele 33 de case de marcat deschise, lumea continua încă să vină.

Orădenii s-au arătat interesaţi îndeosebi de produsele alimentare, de la produse proaspete de patiserie, brânzeturi şi fripturi până la fructe şi legume. Conducerea magazinului a pus în calea clienţilor platouri cu gustări, alimentate în mod repetat, care se goleau în mai puţin de un minut. La mare căutare au mai fost bomboanele, păpuşile şi maşinuţele pentru copii care vor constitui probabil cadourile de Moş Nicolae sau Crăciun.

"Hipermarketul ăsta nu a văzut niciodată atâta lume. E plin peste tot. Lumea e foarte curioasă să vadă ce aduce nou Auchan", a spus unul dintre angajaţii galeriei comerciale.
Orădenii risipiţi printre raione comparau preţurile cu cele ale concurenţei, dar şi ale fostului magazin. "E mai ieftin. Nu cu mult, dar e mai ieftin. Depinde ce cauţi", a spus o femeie.

Citeşte pe aceeaşi temă şi "Real nu mai locuieşte aici! Auchan deschide la Oradea cel de-al 14-lea magazin, prin care promite cele mai mici preţuri"