Aglomeraţie la sediul Inspectoratului de Poliţie Bihor şi la cel al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Anchetatorii au început audierile beneficiarilor de pensii de invaliditate, pentru a stabili câţi dintre ei au plătit mită celor 5 medici experţi arestaţi şi sumele aflate în joc.

Interogatoriile au început încâ de luni pentru beneficiarii celor 2.300 de dosare ridicate miercurea trecută, odată cu percheziţiile organizate la sediul Serviciului de Expertiză Medicală.

Zilnic, aproximativ 250 de persoane sunt citate pentru audieri, iar sursele BIHOREANULUI spun că cei mai mulţi au confirmat suspiciunile care planează asupra medicilor, şi anume că majoritatea deciziilor de încadrare în grad de invaliditate se eliberau "contra cost". 

Totodată, deciziile de încadrare în grad de invaliditate şi actele medicale din dosarele ridicate de anchetatori vor fi analizate şi de o comisie de specialitate, iar persoanele care nu aveau dreptul la pensie vor fi obligate să returneze sumele încasate fraudulos şi se vor alege cu dosare penale pentru uz de fals.

Citiţi despre sistemul corupt patronat de medicii de la Pensii în articolul: Experţi în şpăgi: Detalii şocante privind sistemul corupt patronat de medicii de la Pensii (FOTO)