România nu mai este doar o țară rămasă în urma celorlalte țări europene, ci una de-a dreptul retardată. O mină explodează pe litoral, dar aborigenii vor musai atunci pe plajă. Niște bombardieri pe care salvamarii nu-i lăsau în marea agitată sar la bătaie cu aceștia și apoi și cu jandarmii care încercau, în fond, să le protejeze viețile. Nicidecum să le strice sejurul, să le limiteze „libertățile”.

La Ministerul Sănătății, care în sfârșit a făcut o strategie pentru încurajarea vaccinării (capitol la care România a ajuns pe locul 175 în lume, în rând cu Guineea Ecuatorială, Sudanul de Sud și Papua Noua Guinee), vine AUR și trage un protest contra „vaccinării obligatorii”, existentă doar în mintea lui George Simion. Care, apropo, zice că și-ar vaccina copiii dacă i-ar avea: „Cu siguranță, nu sunt un nebun, nu sunt un antivaccinist”. Schizofrenie sau ticăloșie?

Ceea ce face AUR nu e simplu sabotaj la sănătatea publică, ci parte dintr-un program de distrugere a puținelor zone de coeziune socială, căci ce ar trebui să lege mai mult națiunea decât dorința de a fi sănătoasă? Nu se jenează, pentru asta, să vânture cele mai stupide lozinci. „Stop experimentelor!”, „Fără dictatură!”, „Afară cu OMS din țară!”... Ar fi de râs de n-ar fi de plâns, într-o Românie în care mor copii de rujeolă la fel ca în cele mai oropsite ținuturi din Sahel. 

La protest, vestitul „stegar dac” a trecut de jandarmi, s-a urcat pe fațada Ministerului și a ajuns în balconul de la primul etaj. Dacă voia, putea năvăli în biroul lui Rafila, care a ajuns să scuze Guvernul, timorat, că nu urmărește obligativitatea, ci doar încurajarea vaccinării. Încă două semne ale slăbiciunii unui stat căruia, dominat fiind de guvernanți corupți și impostori, nu i-a păsat de educația sanitară a cetățenilor, cum nu i-a păsat nici de educația lor civică, juridică, financiară...

AUR profită de toate astea și prosperă ca buruiana în pârloagă. Protestează împotriva a te miri ce și contestă tot, chiar dacă se folosește de toate binefacerile democrației și capitalismului, adică ale „sistemului”. Distribuie pliante prin Poștă, în pregătirea alegerilor de anul viitor, strânge grămezi de bani oferind la tombolă o cină cu apostolul Simion, plimbă prin țară „caravane medicale” (ce soi de medici or fi aceia care se înhaită cu AUR?), zburdă și pe Facebook, și „în teritoriu”, răspândind otrava în toate mediile.

Dacă în 2020, când zbura sub radar, AUR a intrat în Parlament direct pe locul IV, acum e pe II, dar la anul poate fi pe primul. Și pentru că tribul mioritic prețuiește mai mult conspirațiile decât adevărul și circul decât munca, dar și pentru că toate celelalte partide, compromise, se vor căzni să vândă în ambalaje noi promisiuni vechi.

Deja îmi imaginez cum vor face față candidații PSD, PNL, UDMR, USR la o primărie oarecare, promițând parcări, apă caldă și căldură ieftine, în fața unuia de la AUR gata să le „dea” gratis. La cât de lipsiți de inhibiții sunt AUR-iștii și de needucați alegătorii, e tot mai greu de exclus un succes al acestui partid, chiar dacă va echivala cu o sinucidere colectivă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!