Șef interimar al organizației municipale Oradea a PSD din luna iulie a acestui an, iar din august ales președinte al organizației județene Bihor, unde din ianuarie era interimar, numit de conducerea centrală, Aurel Mohan afirmă că va continua să dețină ambele funcții până, cel mai probabil, „pe finalul anului”, când speră să se găsească o persoană care să fie și candidatul PSD pentru Primăria Oradea peste 4 ani, fie „din interiorul”, fie „din exteriorul” partidului.

„Da, momentan da”, a răspuns Mohan unei întrebări puse de BIHOREANUL în cadrul unei conferințe de presă desfășurate marți, pentru a afla dacă președintele PSD Bihor continuă să dețină și funcția de președinte al PSD Oradea.

Întrebat până când va cumula cele două funcții, Mohan a afirmat că „până când o să găsim cele mai bune soluții pentru Oradea, pentru 2028. Sperăm că undeva pe finalul anului o să găsim persoana din interior sau din exterior care să coaguleze în jurul ei o echipă care să se pregătească pentru 2028”.

El a precizat că, „în principiu”, această persoană va fi și candidatul la Primărie din partea PSD: „În principiu da, chiar dacă nu poți spune înainte cu 4 ani, dar nu ne mai dorim să ajungem în situația că înainte cu 3 luni sau cu 6 luni, din diverse motive, de conducere de partid (n.r. – să nu se știe cine va candida), și care să se pregătească pentru următoarele alegeri și care să vegheze și să urmărească bunul mers al dezvoltării în Oradea”.

La finele lunii iulie, Aurel Mohan l-a înlocuit, ca interimar, pe președintele PSD Oradea, Adrian Madar (la rândul lui interimar), din cauza scorului mic obținut de acesta în cursa pentru Primăria Oradea, despre care afirma că „ne-a supărat”. La începutul lunii următoare, același Mohan era votat în unanimitate președinte al PSD Bihor, declarând că va păstra și șefia PSD Oradea după ce va fi identificată o persoană potrivită pentru această funcție.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!