Cu câteva zile înaintea votului din Consiliul de Justiție și Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene privind extinderea spațiului Schengen, Austria a anunțat, prin vocea ministrului de interne, Gerhard Karner, că nu agreează intrarea României și a Bulgariei, scrie libertatea.ro.

„Hotărârea este aceea că noi credem că are sens să admitem Croația și să nu admitem Bulgaria și România acum. Este important, în ceea ce privește sistemul de azil, ca trei aspecte fundamentale să funcționeze: protecția frontierelor externe, returnarea și distribuirea. Adevărul este că multe lucruri nu funcționează în aceste domenii. De aceea trebuie să continuăm să muncim și să luptăm. Chiar și cu consecințe dure”, a afirmat Gerhard Karner, într-un interviu pentru ziarul austriac Kurier.

Anunțul Austriei vine în contextul în care Parlamentul Suediei a votat pentru aderarea României, iar Olanda ar mai avea reticențe doar față de Bulgaria.

Pe 7 decembrie este programată reuniunea ambasadorilor statelor membre UE, când se va decide ordinea finală a Consiliului de Justiție și Afaceri Interne. JAI se va reuni o zi mai târziu și va fi nevoie de vot unanim, pentru ca România să fie admisă în Schengen.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!