Parcul industrial Eurobusiness din Şoseaua Borşului atrage noi investitori pe ultima sută de metri din 2012. Austriecii de la Salesianer Miettex au negociat miercuri cu reprezentanţii Eurobusiness concesionarea a două hectare de teren la un preţ de 8 euro pe metrul pătrat.

Conform înţelegerii între părţi, investitorii şi-au asumat o investiţie de minim 5 milioane euro care va duce anul viitor la înfiinţarea a minim 30 de noi locuri de muncă.

"Contractul de concesiune va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa din 18 decembrie, urmând ca abia după aceea să fie semnat în mod oficial", a declarat Delia Ungur, directorul general Eurobusiness Parc.

Fondată ca firmă de familie în 1916, Salesianer Miettex este specializată în servicii de spălătorie şi închirieri de textile pentru industria hotelieră, alimentară, restaurantelor şi spitalelor. Compania curăţă şi închiriază clienţilor articole textile uniforme de lucru, feţe de masă, lenjerie de pat, pilote dar şi carpete pentru spaţii comerciale.

Viitoarea spălătorie industrială din Şoseaua Borşului este gândită să deservească clienţii din această parte a ţării dar şi din Ungaria. Punctul de lucru din Oradea este cel de-al doilea deschis de companie în România după cel din Bucureşti, inaugurat în 2007. Pe lângă punctele de lucru din Austria şi România, compania mai deţine reprezentanţe în Cehia, Croaţia, Serbia, Slovenia şi Ungaria.