În vreme de pandemie şi la început de lună mai, când în mod normal sezonul baschetbalistic intern îşi programa fazele superioare ale Ligii Naţionale, antrenorul campioanei CSM CSU Oradea, Cristian Achim, cel care a condus de pe banca tehnică formaţia bihoreană către cele mai mari performanţe, se află acum izolat, acasă, la Râmnicu Vâlcea, unde profită de această perioadă pentru a se odihni, resemnat cu gândul că nu se mai poate face ceva în actualul sezon competiţional.

„Noi ne-am întrerupt activitatea odată cu instaurarea stării de urgenţă, pe 16 martie, şi de atunci tot aşteptăm. Cu toţii ne-am dus la casele noastre. Eu sunt la Vâlcea, unde am profitat de această pauză să mă odihnesc. Vă spun sincer, am dormit şi câte zece ore pe zi, ceea ce nu mi s-a mai întâmplat niciodată. Acum am putut să observ starea de oboseală acumulată în perioada competiţională, când aveam, pe lângă perioada normală de pregătire, şi câte două jocuri pe săptămână, şi multe deplasări”, a declarat BIHOREANULUI tehnicianul care conduce de zece ani echipa orădeană.

În privinţa reluării campionatului, antrenorul echipei CSM CSU este sceptic, ştiut fiind faptul că la majoritatea jucătorilor pe data de 31 mai le expiră contractele cu cluburile, iar starea de urgenţă se poate ridica cel mai devreme la 15 mai.

„Este situaţia care este, o ştim cu toţii, cu aceste cazuri de îmbolnăviri, apoi se tot vorbeşte de un al doilea val al pandemiei. Nu avem nici o idee ce se poate întâmpla, nu ne facem nici planuri încă, pentru că nu ştim ce va fi. Doar aşteptăm, atât”, a mai precizat tehnicianul.

Cristian Achim crede că actualul sezon este compromis şi foarte probabil va fi anulat, deşi, „pentru noi nu este bine, pentru că eu consider că aveam o bună şansă să cucerim un al patrulea titlu de campion. Revenea şi Bobe Nicolescu şi avem o şansă foarte bună”.

În ceea ce-i priveşte pe componenţii lotului echipei campioane, conform tehnicianului, aceştia sunt acasă, lasaţi liberi, doar cu cei mai tineri - Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu, Edward Petrescu, Vlad Marinău şi alţi juniori - preparatorul fizic, Marius Marinău, mai lucrând în această perioadă, prin intermediul tehnologiei online.

Reamintim că în momentul întreruperii campionatului Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM CSU Oradea, care este şi campioana en-titre, se afla pe prima poziţie a clasamentului, la egalitate de puncte cu U BT Cluj Napoca. Deocamdată, Federaţia Română de Baschet nu a luat o decizie cu privire la modul de încheiere a actualului sezon competiţional, dar este foarte greu de crezut că se vor mai putea disputa jocuri în această ediţie.