Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, după ce un autocar cu 33 de persoane la bord s-a răsturnat, sâmbătă seară, în afara carosabilului în județul Arad. Oamenii fuseseră la mănăstiri din Bihor și Hunedoara.

La fața locului au fost mobilizate zeci de autospeciale și ambulanțe.

Potrivit ProTV, pasagerii au reușit să iasă siguri din autovehicul.

„Cele 33 de persoane din autocar se întorceau acasă după o vizită la mai multe mănăstiri din judeţele Bihor şi Hunedoara. La ieşirea din comună Buteni, pe un drum proaspăt reabilitat, dar fără marcaje şi indicatoare, şoferul a pierdut controlul volanului”, arată sursa citată.

Asfaltul era umed şi se lăsase întunericul.

„În urma accidentului au rezultat 7 victime, 5 dintre acestea transportate la spital, conștiente. La acest moment, alte două persoane sunt asistate medical la fața locului”, au transmis reprezentanții ISU Arad, citați de Libertatea.ro.

Potrivit ProTv, pasagerii care n-au avut nevoie de asistenţă medicală au fost duşi la primăria comunei Buteni. O parte au fost preluaţi de un alt autocar, alţii - direct de rude.

„Autocarul este înmatriculat în județul Timiș și efectua un transport turistic. Testarea cu aparatul alcooltest a șoferului a indicat că acesta nu consumase alcool”, au transmis reprezentanții Poliției Arad.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!