Întrunită miercuri în şedinţă de lucru Comisia consultativă pe probleme de circulaţie şi transport rutier a aprobat, printre altele, contruirea de către OTL a autogării Nufărul de la capătul liniilor de tramvai dinspre Sânmatin.

Noua autogară urmează să fie construită pe structura clădirii aparţinând OTL care va fi reamenajată şi extinsă, urmând ca aici să se realizeze o sală de aşteptare pentru călători, grupuri sanitare, spaţiu pentru depozitarea bagajelor, spaţii comerciale şi casă de vânzare a biletelor şi abonamentelor.

Conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de Consiliul Local în şedinţa de la sfârşitul lunii aprilie, investiţia se va ridica la 2,2 milioane lei cu TVA inclus şi va cuprinde inclusiv amenajarea de staţii de autobuz, trotuare, spaţii verzi, locuri de parcare şi extinderea canalizării pluviale din zonă.

În cadrul întâlnirii de miercuri, Comisia de circulaţie a mai aprobat montarea unui semafor cu buton în dreptul blocului ANL din Bulevardul Decebal şi amenajarea unei intrări noi din Calea Aradului în parcarea Centrul Comercial Oradea Shopping City.

Imobilul Centrului Comercial Tiago Mall a fost rebotezat în septembrie, anul trecut, după ce a fost cumpărat cu 30,5 milioane euro de către firma Shopping Center Holding, de la lichidatorul judiciar al dezvoltatorului proiectului MLS Proiect Oradea, subsidiară a grupului irlandez Mivan.