Caz aproape incredibil în Beiuş, unde cercetările unui accident rutier au fost compromise de nepăsarea anchetatorilor.

Povestea priveşte un caz petrecut în noiembrie 2016 în Beiuş, unde şoferul unei dubiţe care circula cu o viteză mult prea mare a izbit o femeie de 61 ani care mergea - nici până azi nu-i clar - ori pe, ori lângă bicicletă.

Victima a ajuns la spital în stare gravă, cu fracturi la mai toate oasele, şi a murit după trei luni din cauza unor complicaţii, fiind predată familiei fără ştirea poliţiştilor, care au aflat despre deces abia în ziua în care urma să fie înmormântată.

Ca atare, legiştii n-au făcut nicio autopsie, singura procedură care putea stabili că moartea a fost cauzată de rănile provocate de accidentul rutier, iar anchetatorii au schimbat din pix acuza iniţială adusă şoferului, de vătămare corporală din culpă, în ucidere din culpă. Ulterior, dosarul a zăcut în uitare, revenind în actualitate vara trecută, când legiştilor li s-a cerut să spună dacă mai pot face vreo analiză.

Evident, răspunsul a fost negativ, căci, în 3 ani şi jumătate, din organele defunctei n-a rămas mai nimic. Urmarea? Anchetatorii l-au trimis în judecată pe şofer sub acuza de vătămare, ca şi cum n-a avut nicio vină pentru moartea femeii, iar familia acesteia nu va mai putea primi nicio compensare.

Bine că n-au trimis în judecată victima, la cât au fost "oamenii legii" de atenţi la propria anchetă...

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!