Când un zugrav îţi intră în casă, primul lucru pe care îl face e să analizeze lucrarea meseriaşului dinaintea lui. Să vezi atunci pufăituri, lamentări şi mirări: "Cine a făcut porcăria asta? Sigur era zugrav?".

Cam aşa se vor petrece lucrurile şi cu cei care vor veni după Bechtel la Autostrada Transilvania. Cu toate că americanii au lăsat în teren o infrastructură pe care am plătit-o la greu, noua firmă va spune că e inutilizabilă. Asta nu înseamnă că nu se va servi de ea, aşa că ne va mai taxa o dată. Şi aşa ne şi trebuie, dacă la marile proiecte avem un meşter în contracte, dar habarnist la tehnică.

Nu pricep de ce premierul Ponta bagă în Guvern, la ministere extrem de importante, figuri şterse ca Şova sau Corlăţeanu numai pentru că respectivii îi sunt prieteni. E o prostie să bagi toţi graşii şi şontorogii în primul 11 când poţi să-i ţii pe tuşă, să nu se facă de râs şi, eventual, să-i duci în deplasări exotice.

În ce ne priveşte pe noi, bihorenii, putem să ne luăm gândul de la autostradă. Clujenii nu mai sunt interesaţi de proiect, pentru că Ponta le-a făcut deja cadou o legătură cu coridorul IV paneuropean dinspre Timişoara spre Capitală. Iar noi suntem amăgiţi că vor veni puhoi de privaţi să ne facă autostrada în concesiune. Asta, în vreme ce marele Guvern, plin de corlăţeni şi şovăielnici, nu e capabil să găsească nişte fraieri care să asfalteze drumul de ţară Oradea-Beiuş.