Şoferii care se deplasează pe DN19 între Oradea şi Satu Mare au remarcat aglomerarea traficului, de săptămâna aceasta, din cauza utilajelor grupului de firme Selina.

Explicaţia, spune proprietarul acestuia, Beniamin Rus, este începerea pregătirilor pentru executarea lucărărilor la una dintre subsecţiunile tronsonului bihorean al Autostrăzii Transilvania, 3C.

"Facem organizarea de şantier, deplasăm în teren materiale de construcţii pentru realizarea unor platforme şi compactarea pământului, şi pregătirea terenului, prin realizarea unor drumuri tehnologice de acces la şantier", a declarat miercuri, pentru BIHOREANUL, Beniamin Rus.

Una dintre firmele sale, Trameco, în asociere cu compania Vahostav din Slovacia, a câştigat licitaţia organizată anul trecut de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru proiectarea şi execuţia subsecţiunii 3C3 a autostrăzii, între Borş şi Biharia (în lungime de 5,35 km), pentru care a şi semnat contractul, precum şi pentru subsecţiunea 3C2, între Biharia şi Chiribiş (28,55 km), pentru care, însă, rezultatul a fost contestat de una dintre asocierile de firme competitoare, Strabag-Straco. Pentru subsecţiunea 3C1, între Chiribiş şi Suplacu de Barcău (26,35 km), CNAIR nu a încheiat nici în prezent analizarea ofertelor.

Patronul grupului de firme Selina afirmă că pe subsecţiunea dintre Borş şi Biharia proiectarea este în faza finală, urmând apoi să fie avizată de CNAIR. "Nici nu mă gândesc ca în primăvara asta să nu începem lucrările de execuţie propriu-zisă", a spus Beniamin Rus.