Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, comisarul şef Dan Lazăr, a anunţat, marţi, că poliţiştii de frontieră au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pe numele unui bărbat din judeţul Mureş care a încercat să intre în România cu o autoutilitară având plăcuţe de înmatriculare false.

"Cetăţeanul român s-a prezentat marţi, la orele 16, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş la volanul unei autoutilitare înmatriculată în România. La controlul fizic al vehiculului, poliţiştii de frontieră au constatat că seria caroseriei nu corespunde cu cea din certificatul de înmatriculare prezentat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări", a declarat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

În timpul audierilor, bărbatul a declarat că şi-a cumpărat autoutilitara din Ungaria, fără numere de înmatriculare, iar pentru că obţinerea unor numere de înmatriculare provizorii în România l-ar fi costat prea mult, şi-a montat plăcuţele unei alte maşini.

"Persoanei în cauză i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de punere în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, cu numere false de înmatriculare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun", a mai spus Lazăr.

Până la finalizarea cercetărilor, maşina a fost lăsată în custodia mureşeanului.