În avampremiera evenimentului de miercuri seară, trei dintre componenţii echipei Harlem Globetrotters au susţinut, luni seară, în Piaţa Unirii din Oradea, o mică reprezentaţie a spectacolului pe care celebra trupă de baschet şi comedie îl va oferi pe 31 mai, începând cu ora 19, la Arena Antonio Alexe.

Celebra trupă se află pentru prima dată în Oradea, însă o parte dintre componenţii ei au mai vizitat România şi în trecut. În Piaţa Unirii au fost prezenţi luni seară, susţinând câteva demonstraţii şi fotografiindu-se cu publicul, Flip, Too Tall şi Jumpin’ Joe.

Primii doi au declarat că se află deja la cel de-al şaselea sezon alături de Globetrotters, iar cel din urmă se află la prima stagiune.

"Îmi place România. Am mai fost în ţara voastră şi mi-a plăcut atmosfera. Acest loc (n.r. Piaţa Unirii) este cu adevărat foarte frumos. Sunt pasionat şi licenţiat în artă, astfel încât arhitectura existentă în această piaţă este cu adevărat pe gustul meu. Faptul că fac parte din această trupă îmi aduce în fiecare zi o rază de bucurie, deoarece spectacolele noastre sunt gustate de cei mici. Noi le oferim spectacol, iar bucuria şi fericirea lor sinceră este răsplata noastră", a decarat Flip, originar din Chicago. El este fundaş, însă principala sa calitate este slam dunk-ul.

Too Tall, cel mai scund component din istoria trupei, este originar din Baltimore. Tânărul a povestit la Oradea că Earl Boykins, cel mai scund jucător din istoria NBA, a reprezentat sursa sa de inspiraţie. Pentru el, Harlem Globetrotters înseamnă "bună dispoziţie, distracţie, cât mai multă lume fericită". "Am întâlnit peste tot oameni dornici de aşa ceva şi ne face plăcere să le oferim aceste lucruri, deoarece e limpede că viaţa în întreg nu este întotdeauna la fel. Eu sunt conducător de joc, principala mea calitate fiind tehnica individuală. Deoarece nu sunt prea înalt (n.r. măsoară 1.58 metri) nu puteam să dispun de alte calităţi pentru baschet. Cei doi colegi ai mei prezenţi aici sunt dunkeri, iar eu sunt responsabil cu driblingul şi îndemânarea", a precizat Too Tall.

În fine, cel de-al treilea component al trupei Harlem Globetrotters prezent în Piaţa Unirii, Jumpin’ Joe este originar din Dayton (Ohio). El e debutant în celebra trupă şi se mândreşte cu o detentă ieşită din comun. Are o serie impresionantă de slam dunk-uri celebre și a spus că este nerăbdător să le arate orădenilor cât de sus poate să sară.

Momentul din Piaţa Unirii a atras câţiva curioşi, sportivii lăsându-se filmaţi şi fotografiaţi de fani, în special adolescenţi şi copii, care au venit să-i vadă.

După cum anunţă site-ul Clupului Sportiv Municipal Oradea, clubul bihorean a obţinut 500 de bilete la preţ promoţional (50 lei bucata) pentru suporterii fideli ai echipei, aceste tichete fiind comercializate la sediul clubului (strada Primăriei, nr. 3).

La intrarea generală, preţul unui bilet pentru evenimentul de miercuri este de 120 lei şi se poate achiziţiona online, pe site-ul www.myticket.ro.