Avaria din cauza căreia orădenii şi locuitorii din Sânmartin şi Felix au rămas fără apă caldă şi căldură duminică a fost de fapt o spărtură în curtea CET.

"Duminică la ora 15, s-a spart o conductă în incinta centralei. Am intervenit imediat, iar efectele avariei au fost izolate în jurul orei 18, când a şi reînceput furnizarea agentului termic", a declarat pentru BIHOREANUL Dragoş Gligor, directorul Electrocentrale.

Avaria petrecută în chiar curtea centralei a afectat localităţile Oradea, Sânmartin şi Băile Felix şi a fost remediată integral în cursul nopţii de duminică spre luni.

"Noi am dat un comunicat de presă în care am anunţat întreruperea termoficării până luni dimineaţă, dar am făcut-o doar pentru a ne lua o marjă de siguranţă în cazul în care ar fi apărut alte probleme. După izolarea avariei am început reluarea funizării de agent termic pe zone, pentru ca în jurul orei 24 activitatea să se desfăşoare deja în parametrii normali", a mai spus directorul.

Numărul mare de avarii de pe conductele Electrocentrale din ultima perioadă se datorează vechimii acestora, centrala din Şoseaua Borşului şi reţeaua care o deserveşte fiind construite în anii '70.

Municipalitatea se pregăteşte să atragă 77,7 milioane euro din fonduri europene pentru construirea unui CET pe gaz care să producă atât, în paralel energie termică şi electricitate. Proiectul presupune inclusiv înlocuirea magistralelor I şi III înregistrează pierderi mari pe reţea şi un număr mare de avarii.

Mai multe detalii, în articolul "Fripţi" cu duşuri reci"