Locuiţi în bulevardul Dacia? Va trebui să puneţi apa pentru îmbăiere la încălzit. Termoficare Oradea a oprit marţi la ora 14 alimentarea cu agent termic a unui număr de 10 puncte termice situate pe 21 de străzi.

"Am fost nevoiţi să oprim alimentarea cu agent termic a consumatorilor din cartierul Rogerius din cauza a două avarii foarte mari apărute pe reţelele magistrale în zona străzilor Muzeului şi Bulevardul Dacia", a anunţat directorul societăţii termoficare, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cabai a promis că furnizarea alimentării cu apă caldă a apartamentelor din Rogerius se va face în cursul zilei de joi, în funcţie de ora finalizării reparaţiilor la reţele.

Potrivit unui comunicat al societăţii avaria afectează punctele termice 106, 119, 126, 127, 136, 200, 218, 611, 612 şi 613. Întreruperea serviciilor a lăsat fără apă caldă menajeră consumatorii situaţi pe străzile: Dacia, Iza, Spartacus, Episcop Ioan Suciu, Corneliu Coposu, Lacul Roşu, Moldovei, Busuiocului, Eroul Necunoscut, Rozmarinului, Sportului, Odobescu, Doina, Decebal, Sfântul Apostol Andrei, Sovata, Aluminei, George Călinescu, Carpaţi, Fagului şi Târnavelor.

În cadrul conferinţei de presă Mihai Cabai a mai vorbit de lucrările de înlocuire a 17,5 kilometri de reţea din magistralele I şi III, investiţie executată de o asociere de firme reprezentată de Construcţii Bihor pentru suma de 49 milioane lei fără TVA.

"Lucrările au început puţin timid, dar acum există un ritm mult mai bun. În prima etapă au fost opriri ale apei calde mult mai numeroase şi pe un termen mai lung. Acum constructorul s-a mobilizat să lucreze pe o porţiune de reţea mai mare. Am discutat şi pe viitor nu vor mai fi opriri de o anvergură atât de mare pentru a nu deranja atât de mult populaţia", a spus directorul societăţii Termoficare.

Lucrările de înlocuire ale celor două reţele magistrale au demarat la sfârşitul lunii martie şi au generat întreruperi repetate ale furnizării agentului termic pe o perioadă între o zi şi două săptămâni. Până în prezent constructorul a realizat circa 10% din lucrările la care s-a angajat iar dacă menţine ritmul lucrărilor se va încadra în termenul limită stabilit pentru sfârşitul lunii decembrie 2014.