Pentru că vara este sezonul în care construcțiile au cel mai mare avânt, deșeurile de tip moloz crează reale dificultăți proprietarilor, dar și operatorilor de salubritate.

Mulți clienți de-ai noștri ne reproșează faptul că nu le ridicăm și acest tip de deșeu, însă ei trebuie să știe că locul deșeurilor din construcții nu este lângă cel rezidual și că acestea au parte de un tratament diferit.

Fracțiile AVE Bihor 

Mașinile și angajații AVE Bihor colectează numai următoarele fracții: rezidual, bio, hârtie/carton, plastic/metal, sticlă și textile. Molozul nu face, însă, parte din niciuna! Astfel că dacă veți scoate deșeurile din construcții și demolări la marginea proprietății, veți avea neplăcuta surpriză de a le găsi tot acolo și după plecarea angajaților noștri. 

Soluția o reprezintă centrele cu aport voluntar (CAV). Îndreptați-vă către cel mai apropiat CAV, poate chiar din localitatea dvs., unde acest tip de deșeu este preluat gratuit, în baza contractului de salubritate semnat cu AVE Bihor. 

Distribuția Centrelor cu Aport Voluntar în Bihor

În prezent, în județul Bihor, în zonele deservite de angajații AVE Bihor există centre cu aport voluntar în Beiuș, Marghita, Salonta, dar și în comuna Sălacea. Pe viitor, rețeaua urmează să fie extinsă la nivelul întregului județ, prin colaborarea dintre ADI Ecolect și CJ Bihor. 

Alte categorii de deșeuri care pot fi colectate în cadrul CAV-urilor sunt saltele, geamuri, uși, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri de sticlă, deșeuri metalice (jante auto, capace de fier), cauciucuri uzate, frigidere sau cuptoare.

AVE Bihor - Schimbarea începe cu noi!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!