Colectarea separată în patru sau cinci fracții înseamnă un grad mai mare de responsabilitate pentru toții actorii, fie ei clienți sau firme de salubritate. Pentru ca întregul lanț să funcționeze fără cusur, e nevoie să respectăm câteva reguli minime, care ne vor scuti de neplăcerea de a rămâne cu pubela neridicată din fața porții, pentru că nu sunt respectate standardele de colectare separată. Iată ce trebuie să facem în cazul pubelei verzi!

Fracția sticlă, în pubela verde

Vă reamintim că în pubela verde se colectează ambalajele din sticlă (borcane fără capac, sticle de băuturi fără capac, farfurii din sticlă, pahare din sticlă care nu sunt sparte, sticluțe de parfum fără capac etc). În pubela verde nu colectați metale, ceramică, plastic, deșeuri din construcții etc. AVE nu va ridica aceste pubele și va lăsa o etichetă cu „Atenționare” pe aceste pubele.

Cum separăm corect pe cele cinci fracții

Hârtie și carton: restul de la rola de hârtie din bucătărie, șervețele curate, hârtie copiator, reviste, caiete, cartoane, pahar cafea

Plastic și metal: PET-uri, caserole, cutii iaurt / smântână, pungi, ambalaje detergenți

Sticlă: borcane, sticle băuturi, parfumuri, creme (NU SPARTE)

Biodegradabile: FĂRĂ CARNE doar resturi vegetale (frunze, coji de legume/fructe, coji de ouă, pâine uscată, fructe/legume stricate, semințe, zaț de cafea)

Reziduale: carne stricată, resturi de mâncare care conține carne, pampers, cenușă, excremente animale, bețișoare de urechi, șervețele demachiante, șervețele umede, pungi murdare/contaminate, absorbante, prezervative, caserole de unică folosință din polistiren, sticlă spartă, ceramică spartă.

Nu depozitați în pubele alte tipuri de deșeuri decât cele care sunt descrise mai sus!

Dacă aveți deșeuri de alte tipuri în gospodărie, vă rugăm să le transportați la cel mai apropiat Centru de colectare deșeuri cu Aport Voluntar.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!