În 02.03.2024 s-a deschis Centrul de Colectare Deșeuri prin Aport Voluntar - C.A.V. Beiuș, situat pe strada Burgundia Mică (în vecinătatea fostei fabrici de cărămidă).

Deșeurile vor fi preluate GRATUIT de la persoanele fizice domiciliate în municipiul Beiuș, pe baza cărții de identitate, accesul cetățenilor fiind permis în centru cu și fără vehicule. În cazul vehiculelor, acestea vor avea sarcina utilă maximă de 1,5 tone.

Prin urmare deșeurile voluminoase, periculoase, azbest, deșeuri din construcții și demolări, textile etc. se vor putea duce la acest centru. Aceste tipuri de deșeuri NU aparțin fluxului de deșeuri menajere pe care le colectează AVE BIHOR, de aceea de multe ori clienții noștri primesc notificări de neridicare a unor tipuri de deșeuri, precum cele enumerate mai sus, pentru că trebuie duse personal la aceste centre.

ORAR funcționare C.A.V. Beiuș:

- În perioada martie - octombrie, centrul va funcționa de două ori pe săptămână, în zilele de marți și sâmbătă, între orele 8.00 și 16.00

- În perioada noiembrie - februarie, centrul va funcționa o dată pe săptămână, în ziua de sâmbătă, între orele 8.00 – 16.00

Tipuri de deșeuri acceptate la C.A.V.:

- deșeuri cu conținut periculos: ulei vegetal, bidoane de insecticide, cutii de vopsele, anvelope, neoane, baterii

- materiale textile

- bunuri reutilizabile

- obiecte de uz casnic

- sticlă

- deșeuri electrice / electronice / electrocasnice

- materiale plastice

- hârtie și carton

- lemn, mobilier, covoare, saltele, obiecte mari de folosință îndelungate

- deșeuri vegetale

- deșeuri din construcții rezultate din reamenajare spațiu de locuit și pentru care nu se emite autorizație de construire: beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, amestecuri de beton, fără conținut de substanțe periculoase, polistiren, rigips și vată minerală.

Deșeurile din construcții se vor transporta în saci rezistenți și nu vor conține poliuretani, sticlă, pământ, azbest.

Cantitățile pentru anumite tipuri de deșeuri sunt limitate pe zi și an conform Regulamentului de funcționare a centrului de colectare prin aport voluntar a deșeurilor.

REGULAMENTUL de funcționare este disponibil pe site-ul Primăriei Beiuș.

Suntem încântați că s-a implementat o modalitate nouă de a gestiona deșeurile din zona Beiuș și de a păstra un mediu mai curat și mai sănătos.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!