Deși în județul Bihor au fost deschise centrele de colectare cu aport voluntar, populația încă nu s-a obișnuit pe deplin cu aceste facilități. Din păcate, multe persoane continuă să colecteze deșeurile provenite din construcții, demolări sau pe cele voluminoase în saci sau alte recipiente și le depozitează la limita proprietății, conform programului de colectare a deșeurilor municipale.

Dorim să atragem atenția asupra faptului că aceste tipuri de deșeuri nu fac parte din fluxul deșeurilor municipale, iar cetățenii au obligația de a le transporta la Centrele de Colectare cu Aport Voluntar (CAV) din localitățile Salonta, Marghita, Beiuș sau Valea lui Mihai.

Cetățenii pot depozita gratuit deșeurile în noile Centre de Colectare cu Aport Voluntar!

Cele patru CAV-uri fac parte din rețeaua de 32 de Centre de Colectare a Deșeurilor prin Aport Voluntar care vor funcționa în județul Bihor.

În fiecare centru sunt amplasate containere de mari dimensiuni pentru colectarea separată a următoarelor tipuri de deşeuri care nu intră în fluxul municipal:

- materiale textile

- bunuri reutilizabile

- metalice

- cauciucuri uzate

- obiecte de uz casnic

- sticlă

- electrice / electrocasnice / electronice

- materiale plastice

- hârtie / carton

- lemn / mobilier

- vegetale

- resturi din construcţii și demolări

- deşeuri care au un conţinut periculos

ADRESE:

CAV SALONTA, adresa: Salonta, str. Ghestului nr. 5 (în vecinătatea Stației de sortare și transfer deșeuri AVE)

CAV BEIUȘ, adresa: Beiuș, str. Burgundia Mică (în vecinătatea fostei fabrici de cărămidă)

CAV MARGHITA, adresa: Marghita, str. Brândușei nr. 18

ORAR funcționare CAV-uri:

- În perioada martie - octombrie, centrele vor funcționa de două ori pe săptămână, în zilele de marți și sâmbătă, între orele 8 și 16;

- În perioada noiembrie - februarie, centrele vor funcționa o dată pe săptămână, în ziua de sâmbătă, între orele 8 și 16.

Este important ca fiecare dintre noi să conștientizeze rolul acestor centre și să le folosească în mod corespunzător pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător și la menținerea unui județ curat. Utilizarea adecvată a acestor centre nu doar că reduce impactul negativ asupra mediului, dar și simplifică gestionarea deșeurilor la nivel local.

Împreună putem face un pas important spre un județ mai curat și mai responsabil!

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!