Una dintre cele mai moderne unități școlare din mediul rural din Bihor, școala din Căbești, a fost gazda ultimei acțiuni de promovare a colectării separate și a protejării mediului, derulate de angajații AVE Bihor. Suntem prezenți constant în mijlocul copiilor, pentru că știm că ei sunt viitorul și că protejarea mediului este o temă care îi preocupă constant.

Școala din Căbești, model de succes în administrația locală

Școala generală din Căbești poate concura oricând, ca dotări, cu cele mai titrate unități de învățământ din marile orașe ale României. După investiții de 700.000 euro, parțial din bugetul comunei, o clădire dărăpănată și gri s-a transformat într-o școală modernă, cu dotări de secol 21.

Școala a fost dotată cu table inteligente și multe echipamente didactice, într-un concept „smart school”. Elevii și cadrele didactice beneficiază de tehnologie și softuri pentru educația digitală, iar curtea școlii este amenajată pentru orele în aer liber, cu o grădină japoneză, un loc de joacă și terenuri de antrenament.

AVE Bihor, contribuție la educație

Acesta a fost cadrul acțiunii de conștientizare a angajaților AVE Bihor, derulate recent în comuna de lângă Beiuș. Pentru noi, aceste acțiuni reprezintă un proces important în educarea elevilor, pentru ca aceștia să fie conștienți de lumea înconjurătoare, de problemele de mediu și să trăiască sustenabil.

Elevii au învățat despre impactul activităților umane asupra mediului și despre protejarea acestuia. De asemenea, au învățat cum să aplice unele practici ecologice în cadrul școlii, cum ar fi colectarea separată a deșeurilor și utilizarea resurselor durabile. Școala a primit pubele de colectare pentru cele 4 fracții: hârtie/carton, plastic/metal, sticlă și bio-deșeuri.

Prin diferite proiecte de mediu, școala din Căbești contribuie semnificativ la formarea unei noi generații de cetățeni, responsabili, conștienți de importanța protejării mediului și capabili să ia măsuri pentru un viitor mai sustenabil.

Activități similare cu cea de la Căbești au avut loc și în alte școli din județ. Una dintre ele a fost la Școala Gimanzială Nicolae Popoviciu din Beiuș

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!